Eng

У Луганську знову шукають господарів балонів-вбивць

Через 2 роки після вибуху в міськлікарні № 7 прокуратура відновила слідство і намагається знайти тих, хто заправив балони, що вибухнули.

Реанімаційне відділення ЦП №7 У Луганську рвонуло вранці 18 січня. Під завалами загинули 16 пацієнтів та медпрацівників. Ще шістьох рятувальникам дивом вдалося знайти під завалами п’ятиповерхової будівлі.


Майже одразу експертиза встановила, що виною всьому кисневі балони, які стояли у реанімації. Тоді ж на лаві підсудних опинилися головлікар лікарні, його заступник та інженер з охорони праці. Але пошуки тих, хто заправив балони смертоносною сумішшю газів, швидко припинилися.

— Розслідування було припинено, оскільки встановити заправника балонів було неможливо. З’ясувалося, що до лікарні №7 кисень постачала не одна фірма. Крім того, між лікарнями відбувався обмін балонами. І оскільки маркування на ємності немає, встановити хто власник було неможливо. Проте зараз ухвалено рішення про поновлення слідства, — повідомив прес-секретар прокуратури Луганської області Олександр Зайцев.

Вирок у цій резонансній справі судді не можуть ухвалити вже протягом півтора року. За цей час справа зросла до 22-х томів та допитано понад 400 осіб. Рідні загиблих за цей час домоглися звільнення з СІЗО медиків лікарні та вимагають знайти тих, хто припустився заправки кисневих балонів смертельними газами. Наразі персонал лікарні – на підписці про невиїзд. Їм загрожує до 7 років ув’язнення.

 

Мітки: ,


 
.